Hvilke gryter og panner brukes til hva?
Blir du forvirret når du skal kjøpe nye gryter eller panner? Vi gir deg en kort oversikt over hvilke gryter/panner du bør bruke til hva
KOKING
Bruk stålgryter med lokk som gir god koking. Stålgryter med lokk tåler høy varme og holder godt på varmen under hele kokeprosessen.
MELKEHOLDIG MAT
Bruk belagt aluminium til melkeholdige matretter da melk svir seg lett. Aluminium fordeler varmen godt og belegget forhindrer fastbrent mat.
TREKKING
Traktørpanner har høye kanter og lokk, dermed kan du bruke den til alt fra steking, etterkoking i ovn eller på plate. Lokket sørger for god dampregulering og forhindrer varmetap.
FUGL, FISK OG EGG
Fisk, fugl og egg bør tilberedes i belagte aluminiumspanner og gryter med tykk bunn. Slitesterkt belegg forhinder fastbrent mat, spesielt proteinholdig mat som fugl, fisk og egg. Tykk bunn sørger for god gjennomsteking og varmefordeling også ved moderat varme.
• Godt tips! La maten få en stekeskorpe før du flytter den rundt i pannen/snur den, da forhindrer du at maten “limer” seg fast.
KJØTT
Høy temperatur er viktig for å få god stekeskorpe på kjøttet. Bruk panner og gryter med solid bunn som gir god varme og jevn stekeflate (tykk aluminium eller støpejern).
• Godt tips! Temperer kjøttet/kjøttdeig før det stekes og ikke ha i for mye kjøtt i pannen samtidig - det gjør at varmen senkes og gir ofte et kokt istedenfor stekt resultat.
Denne informasjon er levert av Høyang Polaris.
Se hele vårt utvalg av gryter og panner her:
https://www.kitchn.no/nettbutikk/gryter-og-panner/gryter-og-panner/
Tilbake