to hovedregler til bruk og vedlikehold av gryter og panner
1. VARSOM MED TEMPERATURSJOKK
•Unngå kaldt til varmt eller varmt til kaldt
•Aluminium og stålkombinasjonen i pannen reagerer ulikt på varme
•Husk gradvis oppvarming, hver gang + gradvis nedkjøling.
•PTFE belegg tar skade ved grader over 250
2.VASK PANNER OG GRYTER MED SÅPE
•Panner og gryter med belegg – grundig håndvask med kost/svamp og såpe ( gjerne zalo )
•Stålgryter kan vaskes i oppvaskmaskinen
•Se egne rengjøringstips for støpejern her
Og til slutt et tips til stålgryter/panner som er blitt skitne og fulle av matrester – smør de inn i godt med zalo, legg de inn i en plastpose og lukk igjen, la stå til neste dag. Vask og skyll av dagen etter og gryta/pannen blir så god som ny.
Tipsene har vi fått av Høyang Polaris.
Se hele vårt utvalg av gryter og panner her