Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Slik holder du Le Creuset-gryta di i perfekt stand

Slik holder du Le Creuset-gryta di i perfekt stand

Når du først har en Le Creuset-gryte i hus, er det viktig å ta godt vare på den. Følg disse vedlikeholdstipsene, så blir gryta en trofast og pålitelig kjøkkenpartner du kan glede deg over livet ut.

De ikoniske, fargerike støpejernsgrytene fra Le Creuset er ikke bare flotte å se på – de gir deg også livstidsgaranti. Men da må du gi den litt omsorg og pleie underveis.

Heldigvis er det ingen hokuspokus å holde denne bunnsolide skapningen i toppform. Le Creuset-grytene i Kitch’ns sortiment er alle emaljerte, som gjør at de krever mye mindre pleie enn tradisjonelle, ubehandlede støpejernsgryter.

Se hele vårt utvalg av Le Creuset støpejernsgryter

La oss gå gjennom vedlikeholdsrådene sammen, så du kan gi gryta behandlingen den fortjener.

1. Vask før førstegangsbruk

Okei, før du setter i gang med å trylle frem deilige retter, må du gjøre et par ting. Fjern all emballasje, og gi gryta et raskt sveip med børste og varmt såpevann. Husk å tørke den godt etterpå. Når det er gjort, er det bare å skru opp tempen – og smi mens jernet er varmt.

Dame holder støpejernsgryte

2. Varm gradvis opp – og smør godt

Start forsiktig med å varme opp støpejernet, så den belagte innsiden ikke får temperatursjokk. Belegget er solid, men det er fint å ta det rolig. Pass også på å hive oppi en dæsj med olje eller en klatt med smør helt fra start. Når støpejernet sakte, men sikkert har nådd riktig temperatur, er det som regel nok å holde temperaturen på middels til lav varme. Husk, jernet er nesten som en varmeovn i seg selv! Det er sjelden behov for å gi maks gass.

3. Bruk skånsomme redskaper

Metallredskaper er litt for røffe og kan skade emaljen. Det kan føre til at maten setter seg fast. Ingen grunn til å risikere det, vel? Så bruk alltid redskaper av tre eller silikon når du rører. Da tar du godt vare på gryta – og på maten din.

Slikkepott i støpejernsgryte

4. Etter matlaging: La gryta kjøle seg ned

Når du har laget – og spist – noe skikkelig godt, kan det være fristende å sette gryta i vasken og fylle den med vann. Men hold an. La alltid gryta kjøle seg ned først. (Varmt vann er ingen unnskyldning.) Temperaturforskjellen mellom vannet og gryta blir så stor at emaljen kan sprekke. Og det vil vi jo ikke.

5. Stress ikke med rengjøringen

Når gryten har kjølt seg helt ned, er det tid for en liten spa-behandling. Vask den i varmt såpevann og oppvaskbørste – også på undersiden. Hvis noe sitter fast, holder det som regel å la gryten ligge i bløt en stund. Du fortjener en pause, og det gjør gryten også.

Tips! Hvis du får flekker som nekter å slippe taket, bruk det magiske rengjøringsmiddelet Pots & Pans og en skrubbeklut beregnet for belagte overflater. Det er viktig at du ikke bruker stålull eller andre skuremidler som kan ødelegge det blankpolerte belegget.

Vask av Le Creuset støpejernsgryte

6. Oppbevar gryta tørt

Når gryta er ren og pen, tørk den godt og oppbevar den på et tørt sted. Gjerne i et skap eller et luftig rom, borte fra damp. Da slipper du å få rust på den ubelagte kanten på toppen. Har du lagt merke til den? Kanten uten belegg gir gryta bedre kontakt med lokket, så gryta holder seg tett. 

Tips! Når du pakker opp gryta fra eska, ta vare på de små klipsene som er festet til kanten. Smett på klipsene igjen før du setter gryta i skapet, og legg lokket opp-ned på toppen. Da kan du stable andre gryter oppå, uten å ødelegge Le Creuset-en din.

Der har du det! Med litt kjærlighet og omtanke kan Le Creuset-gryta være med deg på mange kulinariske eventyr gjennom hele livet. Bruk den på grill, elektrisk, induksjon, i ovnen eller på grillen – Le Creuset matcher godt med alle varmekilder.

Vil du lære mer om hvordan du kan få mest mulig ut av støpejernsgryta? Få 7 tips til hvordan du kan bruke Le Creuset-gryta

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.