Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Slik tar du vare på knivene

Slik tar du vare på knivene

Endelig skaffet deg en skikkelig kvalitetskniv? Hvor bladet er så sylskarpt at alle råvarer kjennes ut som varmt smør? Det er en skikkelig godfølelse. Men hvis du vil at den skal vare, er det 6 ting du må passe på.

1. Vær rask på vaskelabben

Det er mer enn en ryddig kjøkkenbenk som gjør at kniver ikke bør få ligge og marinere i sine egne matrester. Syrer fra maten kan nemlig skape både rust og skjolder på knivbladet. Så mens gryta står og koker: Bruk noen sekunder på å vaske og tørke kniven godt. Det vil de takke deg for.

2. Hold knivene langt unna oppvaskmaskinen

Ikke fall for fristelsen og sleng kniven i oppvaskmaskinen. Å se en kniv i en oppvaskmaskin er som ti kniver i hjertet for enhver skarpsindig kniventusiast. Her kan høye temperaturer og såpe skade både knivblad og trehåndtak. Vask dem derfor alltid for hånd. Er du sløv, blir kniven også det.

3. Bruk kniven bare til sitt formål

Og formålet er skjæring, naturligvis. Men her er det også viktig å passe litt på hva du skjærer i. Du bør for eksempel aldri la kniven gli helt ned i bein – eller forsøke å dele opp dypfryst fisk og andre harde emner. Det kan skade knivseggen, og det vil vi jo ikke. Har du lagt til deg dårlige vaner, er nå tiden for å skjerpe seg.

4. Velg riktig underlag

Ja, for hva du har under det som skal skjæres opp, er også viktig. Det er tross alt ikke til å unngå at egg møter fjøl når du deler opp grønnsaker og kyllingfilet. Da er nettopp en god skjærefjøl et (s)kjærkomment verktøy å ha. Vi anbefaler tre eller et syntetisk materiale, mens marmor, stein og andre harde underlag er fy-fy.

5. Oppbevar med omhu

Jo da, det er enkelt og lettvint å slenge kniven i en skuff, men det gir skuffende bevaring. Det lureste du kan gjøre, er å bruke en knivblokk eller en magnetlist. Uansett hva slags innretning du velger å gå for: Det viktigste er at knivene ikke gnisser mot hverandre eller andre redskaper.

6. Slip knivene dine regelmessig

Vil du gi knivene dine et langt og godt liv, slipper du ikke unna sliping. Lurer du på hva slags sliper som passer best til akkurat din kniv, kan du selvsagt spørre i din lokale Kitch’n-butikk. Vi står alltid klare til å hjelpe deg.

Vil du lære mer om bruk og vedlikehold av kjøkkenutstyr? Sjekk ut hele samlingen av tips og råd

 

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.