Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
3 tips for å holde Smeg kjøkkenmaskin i toppform

3 tips for å holde Smeg kjøkkenmaskin i toppform

Når du først har en kul Smeg på kjøkkenbenken, er det synd å la den slites unødig. For selv om du fikk med 5 års garanti på kjøpet, har du sikkert tenkt å beholde den lenger. Derfor spinner vi i gang med 3 råd for hvordan du bør ta vare på den.

1. Elt tungt, men med varsomhet

Når du får bakeånden over deg, pass på at du ikke tråkker for hardt på gassen. Når du elter brød- og bolledeig, sett på bremsen – og la den kjøre på 3. Hvis du girer opp, kan belastningen bli for stor for motoren.

2. 1 kilo er nok

Du liker kanskje å bake stor porsjon når du først er igang? 1 kilo hvetemel – eller 800 gram grovt mel – synes kjøkkenmaskina er akkurat på grensa. Det går bra så lenge væskeforholdet er 50/50. Tørre deiger betyr hardere arbeid enn Smeg-en er trimmet for.

Ikke bli skremt om motorhodet rører litt på seg når maskina elter kilosdeiger. Det vil den ofte gjøre, og det har ingenting å si for levetida.

3. Husk dette når du rengjør

Det kan fort havne både mel, melk og smør utenfor bollen og på selve maskina. La den få en pust i bakken før du vasker av. Overflatene bør nemlig være kalde når du drar over med klut og mildt rengjøringsmiddel – om det trengs.

Sprutdekselet og ballongvispen bør helst vaskes for hånd. Glassbollen kan du vaske i oppvaskmaskina, men pass på at du kjører på program med maksimum 50 grader.


Visste du forresten at ...

  • rugbrød trenger lengre hevetid? Setter du deigen i stekeovnen på 30 grader, blir den raskere klar for steking.
  • hvis du fukter hendene med vann eller olje når du former brødet, fester ikke deigen seg på og mellom alle fingre
  • eggene bør være romtempererte når du pisker?
  • fløten bør være kald når du pisker krem?
  • blandingen blir best når du har oppi de fuktige ingrediensene først, for så å røre inn det tørre?

Vil du lære mer om bruk og vedlikehold av kjøkkenutstyr? Sjekk ut hele samlingen av tips og råd 

  • Få luftig og saftig gjærbakst med kun 2 knep

    Få luftig og saftig gjærbakst med kun 2 knep

    Blir du oppgitt når hvetebollene igjen ble tørre og kompakte, selv når du fulgte oppskriften til punkt og prikke? – Jeg har et par triks ikke så mange vet om, som gir deg saftig og luftig gjærbakst, sier Siv Weisten i Mat Til Familien.

    Les mer
  • Lettvinte pizzasnurrerLettvinte pizzasnurrer

    Skikkelig gode pizzasnurrer som passer ypperlig til lunsj, i matpakken eller når du skal ut på tur.

    Les mer

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.