Lag en festmiddag tilpasset ditt nivå
Vil du servere en kulinarisk opplevelse i selskapet? Sammen med tidligere landslagskokk Karl Erik Pallesen gir vi deg muligheten til å briljere. Om du er fersk eller dreven spiller ingen rolle. Her velger du treretteren som matcher ditt nivå.
Er det noen som vet hvordan du tryller frem restaurantfølelsen, er det Karl Erik Pallesen. Men både kokkelandslaget og coach i Årets kokk på merittlista, trenger vi ikke nevne at han kan kokkefaget til fingerspissene.
– Jeg har satt sammen 3 ulike menyer med forrett, hovedrett og dessert tilpasset 3 nivåer. Hovedingrediensene er kamskjell og kyllingbryst, og så har jeg lagt til 3 av mine favorittdesserter, sier Pallesen.
Legg litt ekstra innsats i presentasjonen, så får du full score med disse oppskriftene, lover han.
Alle oppskriftene er beregnet til 4 personer, men du kan enkelt lage til flere – eller færre.
Klar for å stelle i stand en treretter i stjerneklasse? Kjør!
Meny 1 – «Den enkle treretteren»
Den enkleste treretteren landslagskokken har satt sammen, krever egentlig ikke noen forkunnskaper på kjøkkenet. Oppskriftene kan se litt krevende ut, men bli ikke skremt.
– Du jobber med gode, trygge råvarer som hjelper deg å lykkes, forsikrer Pallesen.
Forrett
Elegant forrett med sashimi av kamskjell.
Ponzusaus, blomkål og kjørvel lager feststemning på tallerkene.
Hovedrett
Pannestekt kyllingbryst med rotfrukter og mandelpotetpuré.
Denne festretten krever lite, men imponerer stort.
Dessert
Fruktcocktail med fløyelsmyk pasjonsfruktkrem.
Under et lag av ulike meloner og ananas, sniker du inn både pasjonsfruktsirup og pasjonsfruktkrem.
(Bør gjøres klar dagen i forveien, men anrettes rett før servering.)
Meny 2 – «Den litt vanskeligere treretteren»
Denne treretteren passer deg som trives best når du får steke, putre, koke og smake i timesvis på kjøkkenet.
– Er du vant med å lage mat fra bunnen, fikser du denne menyen uten problemer, forsikrer Pallesen.
Husk at du trenger et termometer til desserten.
Forrett
Fancy forrett med pannestekt kamskjell.
Server kamskjell med smørsaus og kjørvel, gressløkolje og dansk karse. Tallerkenen ser ut til å komme rett fra en dyr restaurant.
Hovedrett
Posjert kyllingbryst med rotfrukter og gnocchi.
Et festmåltid som vil forbløffe gjestene.
Dessert
Chiboust med aprikosmarmelade og karamelliserte nøtter.
(Desserten bør gjøres klar dagen i forveien.)
Meny 3 – «Den avanserte treretteren»
Den mest avanserte treretteren har Pallesen satt sammen til deg som har god kontroll over grytene.
– Spesielt kyllingrulladen er mer krevende å få til. I tillegg må du ha litt ekstra utstyr, som røykepistol, eventuelt mulighet for å røyke i ovn, presiserer Pallesen.
Gled deg – her venter smakskombinasjoner som gjestene sent vil glemme.
Forrett
Pannestekt kamskjell med røkt meierismør, blomkålpuré og spirer.
Gjestene kommer til å overøse deg med komplimenter.
Hovedrett
Lekker kyllingrullade med gnocchi og jordskokkpuré.
Det hele toppes med en kyllingsjy med smak av sherry og aprikos. Kos deg over grytene – og nyt tilbakemeldingene.
Dessert
Solbærsufflé med smak av vanilje.
Pisk stemningen i taket med denne festdesserten som serveres med friske bær, karamelliserte nøtter, aprikosmarmelade og mynte.
Hva velger du – meny 1, 2 eller 3? Uansett hvilket nivå du legger deg på, sørger Pallesens oppskrifter for at du får et fyrverkeri av komplimenter fra gjestene.
Oppskrifter og bilder er levert av tidligere landslagskokk, Karl Erik Pallesen.
Har du alt du trenger før du skrur på kokeplata? Scroll gjennom kjøkkenutstyret, så er du sikker!