Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Hvordan lage håndbrygg? «Pour over» steg for steg

Hvordan lage håndbrygg? «Pour over» steg for steg

Lyst til å lage håndbrygg, men usikker på hvordan du går frem? Vi har gjort det enkelt for deg. Følg disse stegene, så kan du snart nyte kaffe med maks smak og aroma.

Kaffenerder over hele verden sverger til håndbrygg. Eller «pour over», som mange sier. Hvorfor? Jo, fordi full kontroll over vann og brygging gir den aller beste smaken. 

Og selv om mange hevder at dette er den absolutt beste bryggemetoden, er det mange som velger andre metoder. Én av grunnene til det, er at håndbrygg kan virke litt krevende. Men fremgangsmåten er faktisk ikke så avansert. 

Selv om vannføringen ikke blir perfekt første gang, vil sannsynligvis smaksopplevelsen likevel en av de bedre. 

NB For å få maks ut av håndbrygget, bør du kverne bønnene selv. Hele bønner holder nemlig bedre på aroma og smak enn ferdigkvernet kaffe. Hvis du ikke har din egen kaffekvern (ennå), går det også helt fint å bruke ferdigmalt filterkaffe.

Pour over kaffebrygger

Se alle kaffebryggere

Følg disse 7 stegene:

  1. Sett så karaffelen på en bordskåner, eller en annen overflate som tåler høy varme.
  2. Sett filteret i kjeglen og fyll i filterkaffe: 6 gram per desiliter vann. Hvis du bruker papirfilter, husk å skylle det først. Da suger det ikke til seg like mye olje og smak fra kaffebønnene. Dessuten fjerner vannet papirsmaken som ofte havner i kaffekoppen.
  3. Kok opp vann. Vent 15–20 sekunder, så synker temperaturen til cirka 96 grader. Kokvarmt vann ødelegger nemlig kaffesmaken. Hell forsiktig cirka 2 dl vann i sirkulær bevegelse over kaffen til den er jevnt dekket. Vent cirka 30 sekunder.
  4. Hell så over resten av vannet i en tynn, jevn stråle. La det renne gjennom kaffen og ned i karaffelen.
  5. Vent i cirka 1 minutt.
  6. Fjern filteret – og voilá! Nyt en deilig kopp kaffe.

Tips! Vi anbefaler å bruke en hellekanne med lang og smal tut (slik de seriøse håndbryggerne gjør). Da får du bedre kontroll og klarer å dekke kaffen helt jevnt med vann.

Vil du lage «pour over»-kaffe, men mangler utstyret? Her er alt du trenger.

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.