Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!
Alt om laks

Alt om laks

Det finnes mange måter å tilberede laks

En voksen laks glinser av sølv på sidene, har en grågrønn rygg og hvit mage og kommer –hvis man skal være ortodoks – fra Nord-atlanteren. Laksen har hatt en stor historisk plass i nordisk matholdning og på grunn av det finnes det så mange forskjellige måter både å tillage og oppbevare den.

Vill laks vandrer i sin levetid mellom fersk- og saltvann. Når og hvor den blir fanget har stor innvirkning på utseende, kjøttkarakter og smak.

Husk på:

Laks er sunn mat som inneholder mye Omega 3-fettsyrer og er rik på A- og D-vitamin. På grunn av høy andel umettede fetter er den følsom for slurvete oppbevaring.

Laks er i følge mange proff for fet for å være brukbar til å lage fin fond av.

Hvordan lager man laks?

En tommelregel er at større laks smaker mer enn en mindre.

I den fremre delen av laksefileten sitter 25 til 30 små ben. Dra fingeren over kjøttet for å finne disse og trekke dem ut med en spiss tang. Jo ferskere fisk, jo vanskeligere vil det være.

Frosne porsjonsbiter av laks er praktiske, men smaker dessverre mindre enn fersk. Å kjøpe og selv kutte opp en hel fersk laksefilet vil gi mye bedre resultat.

Lett å smaksette

Laks er kanskje den letteste av alle fisker å smaksette. Alt fra egg til dill til spinat til pepperrot til soya og tandori fungerer. Skarpe, sure smaker passer godt sammen med det fete, smaksrike kjøttet.

Gni gjerne inn salt i laksefiletene omtrent 20 minutter før steking. Stek kjøttsiden først om fileten har skinn. Bruk en følsom termometer med tynn nål og la den gå ferdig til 48-52 grader.

Innkokt laks smaker bedre (men blir blekere) med en dash med eddik i vannet.

Laks til sushi

Laksebiter til sashimi og sushi skal kuttes mot kjøttets fibre.

 

Artikkelen har vi fått fra Professional Secrets

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.