5 hamburgertips fra proffen
Vi vet hva som skal til for å få den ultimate hamburgeren!
1. Oppgrader råvaren
Du kan selvfølgelig lage en hyggelig hamburger på den innplasta kjøttdeigen fra butikken, men vil du sikte på litt større smaksopplevelse er det spesielt råvaren du må satse på: Kvern gjerne kjøtt fra et mørnet, fettrikt stykke, for eksempel høyrygg. En høyryggsburger vil ikke skuffe deg, men du kan også blande farse fra flere smaksrike stykker. Spør gjerne din slakter om råd.
2. Ikke vær feig med krydderet
Å bare drysse litt salt på den flate køttdeigsklumpen er ikke godt nok. Legg kjøttdeigen i en bolle og fordel den i småbiter så du får inn saltet fra alle veier. Du skal minst ha en teskje salt til en kilo kjøttdeig. Pasjonerte hamburgerkokker bruker også umamirike smaksetter – i små porsjoner – som sardiner, østerssaus eller lignende.
3. Ikke overarbeide farsen
Jo mere du håndterer den (aller helst) nykverna kjøttdeigen, jo tettere og mere gummiaktig blir resultatet etter steking/grilling. Når du har krydret kjøttet deler du opp det i porsjonsstore biter og deretter former du, uten å nøle, flate biffer med hendene. Overarbeid ikke kjøttdeigen så vil du fått en luftig biff som holder godt sammen.
4. Grill gjerne
Det smaker mer og det smaker bedre.
5. Ikke press
Snu bare hamburgerne en gang. La de ligge så de får pene og velsmakende striper som lett løsner fra risten. Ikke press med stekespaden – da presser du ut væske slik at den forårsaker trøbbel på grillkullet isteden for å gi deg en større smaksensasjon.
-Tipsene har vi fått fra Professional Secrets-
Tilbake