Lag gresskarlapper og halloweensk cappuccino
Skal du skjære ut gresskarlykter til Halloween? Når du først setter kniven i gresskaret, skjær også ut gresskarkjøttet. Med det kan du lage fløyelsmyk puré til deilige lapper og cappuccino i halloweensk ånd. Her får du oppskriftene.
Mens stirrende gule øyne og nifse glis lager herlig spenning ute i mørket, synes vi du skal kose deg inne med grusomt gode lapper og en skrekkelig smakfull cappuccino. Med gresskar i, selvfølgelig.
Før du kommer dit, har vi et par tips til deg for å få mest mulig ut av gresskaret. Pass på at du skjærer et stort hull på toppen, så armen får god vinkel til å jobbe. Det er lurt å bruke både isskje og en skarp kniv for å grave ut gresskarkjøttet.
Har du ingen planer om å lage lykter, men store planer for gresskarkjøttet, kan du heller skrelle av skallet med kniv.
Slik lager du gresskarlapper
Før du setter i gang med gresskaroppskriften, lager du klar gresskarpuré, rister gresskarkjernene og blander krydderet som skal i.
Gresskarpuré:
Plukk ut gresskarkjernene og legg dem til side. Skjær gresskarkjøttet i biter og dampkok dem i en kjele til de er møre (cirka 10 minutter). Bruk så en stavmikser eller blender til du får en silkemyk puré.
Du trenger 5 spiseskjeer gresskarpuré til lapper og cappuccino, resten fryser du ned – gjerne i isbitbrett. Da blir det lett å kun tine mengden du trenger til senere gresskarkokkelering.
Riste gresskarkjerner:
Skyll gresskarkjernene fri for fruktkjøtt, tørk dem og spre dem utover på et stekebrett. Spray på Cemo olivenolje, eventuelt hell forsiktig over annen olivenolje, og kvern over litt salt. Rist i ovnen på 175 grader varmluft i cirka 10 minutter, eller til kjernene er gyldne og sprø.
Bland pumpkin spice mix:
- 3 ts malt kanel
- 2 ts malt ingefær
- 1 ts Cemo ekte vaniljesukker
- 1 ts malt nellik
- 1/2 ts hele kardemommekjerner
Mal kardemommekjernene med en morter eller bruk en stavmikser med krydderknuser. Bland inn resten av krydderne, og – vips! – du har pumpkin spice mix. Hell det over i et glass med tett lokk og oppbevar det på et tørt sted.
Så kommer vi til hovedoppskriften på gresskarlapper:
- 2 egg
- 2 dl havregryn
- 4 ss gresskarpuré
- 1/2 dl mandelmelk (eller annen ønsket melk)
- 1 ts pumpkin spice mix
- 1 ss karamellsirup
- 1/2 ts natron
Bland egg, havregryn, gresskarpuré og natron med en stavmikser eller blender. Spe på med melken. Så smaker du til karamellsirup og pumpkin spice mix. La røren svelle i 10 minutter. Stek som lapper i en stekepanne på middels varme. Når det bobler oppå gresskarlappen, er den klar til å flippes.
Legg lappene på en tallerken og strø over ristede gresskarkjerner. Du kan også servere med sprøstekt spekeskinke, eller helle over en liten klunk karamellsirup.
Lag pumpkin spice cappuccino til lappene
Gresskar-cappuccino er gresskarlappenes åndelige venn. Med de to i samme selskap, blir det fryktelig god stemning. Alt du trenger er en melkesteamer og mulighet til å lage espresso, resten er svevende lett.
- 1 espressoshot
- 2 dl mandelmelk (eller annen ønsket melk)
- 1 ss gresskarpuré
- 1 klype pumpkin spice mix
- 1 klunk Cemo karamellsirup
Lag espressoen og bland inn gresskarpuré og karamellsirup. Steam opp melken og hell over. Dryss over pumpkin spice mix til slutt.
Så er det bare å tenne lykter og stearinlys. Sett deg ned og nyt den gresselig gode gresskarsmaken.
Har du kjøpt gresskar til Halloween? Her er utstyret du trenger til både baking, servering og pynting til den nifse kvelden
Tilbake