Vørterbrød med nøtter og fiken
Vørterbrød med nøtter og fiken – en smakfull vri på den klassiske julefavoritten.
Ingredienser
- 2 dl fullkorns speltmel
- 4 dl siktet speltmel
- 1 dl grov rug
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 4 ss Vörtmix, f.eks. fra Santa Maria (kan sløyfes)
- 1 dl hele hasselnøtter
- 150 g fiken i biter (alt. aprikoser)
- 1 dl rosiner
- 3/4 dl mørk sirup
- 2 dl kefirmelk
- 2 dl porter
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200°C. Bland alle tørre ingredienser i en bolle. Bland inn sirup, kefir og porter, og hell den løse deigen i smurt, avlang brødform som rommer ca. 1 1/2 liter. Stekes i nedre del av ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en tannpirker at brødet er gjennomstekt. Løft det ut av formen og la det avkjøles under et kjøkkenhåndkle.
-Oppskrift har vi fått fra OBH Nordica-