Viltgryte med tyttebær og einebær
Enkel og rask viltgryte med smak av høst.
Ingredienser
- 800 g viltkjøtt i terninger à 3 cm
- 2 ss einerbær
- 2 ss smør
- 2 sjalottløk
- 100 gr fersk sopp
- 1/4 sellerirot
- 1 dl frosne tyttebær
- 6 skiver brunost
- 2 dl rødvin
- 8 dl fløtemelk (50/50)
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
1. Knus einerbær i en morter og brun det i saborgryta med viltkjøttet og smøret.
2. Ha på rødvin og fløtemelk og la dette begynne å småkoke på svak varme
3. Sjalottløk grovhakkes, selleri kuttes i små biter à 1 cm og soppen deles i grove biter. Brun dette i en stekepanne og ha det over i gryta og la dette koke videre i ca en time.
4. Smak til med salt og pepper og ha i brunosten så den smelter inn. De siste minuttet lar du tyttebærene koke med litt så de setter god smak og frisk syre til retten.
5. Server gjerne med en nydelig potetmos.
Oppskiften er levert av Trond Moi // Sabor.