Viltgryte med Reinsdyr
En klassisk viltgryte med reinsdyr.
Ingredienser
- 750 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
- 2 ss hvetemel
- 2 ss smør til steking
- 150 g bacon i terninger
- 10 stk stjerneløk
- 2 finhakket hvitløksbåter
- 200 g sopp
- 2 stk gulrot i terninger
- 1 stk persillerot i staver
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri) i biter
- 4 dl viltkraft eller oksekraft
- 1⁄2 flaske rødvin
- 4 stk knuste einebær
- 1 stk laurbærblad
- 1 ts rosepepper
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm store terninger.
Stek bacon og lok i en panne med litt smør.
Ha det over i gryten. Stek sopp, selleri, gulrot og persillerot og ha det i gryten.
Vend kjøttet i litt mel og brun det på alle sider i et par omganger.
Krydre med salt og pepper.
Ha alt i gryten og hell over kraft, rødvin og resten av krydderet.
Kok opp a la det trekke på svak varme ca. 1 time eller til kjøttet er mort.
Pynt gjerne med hakkede urter.
Server gryten med potetstappe som er tilsmakt med urter.