Verdens beste eplekake
Nå er høsten her og hva er bedre enn norske epler? Vi vet i hvert fall hva vi skal lage til helgen. Verdens beste eplekake!
Ingredienser
- 150 gr smør
- 1,5 dl sukker
- 3 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 1,5 dl melk
- 150 gr mandelmasse
- epler
- hasselnøtter
- kanel og perlesukker
Fremgangsmåte
Smelt smør i en kasserolle, bland i sukker og la avkjøle. Rør inn mel, bakepulver og melk. Riv mandelmasse grovt og bland den inn i røren. Smør inn formen, hell i røren, skrell eplene/ta bort epleskallet*, del opp eplebiter og legg inn i røren, gjerne som et fint mønster.
Tilslutt strør man rikelig med kanel, hakkede hasselnøtter og perlesukker. Sett i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
* Har du en epleskreller så tar den bort både skallet, fjerner eplekjernen og deler eplet for deg! På din nærmeste Kitch’n butikk kan du få tak i den smarte epleskrelleren Funktion, den forenkler jobben betydelig og gjør det enda gøyere å bake!
God baking!