Vårruller
Sunne og gode!
Ingredienser
- 8 blad butter- eller filodeig
- 400 g oransje gulrøtter
- 400g gulr gulrøtter
- 400 g lilla gulrøtter
- 3 sjalottløk
- 250 g grønnsaksbuljong
- 150 ml Portvin
- 2 ss sorte sesamfrø
- 1 bolle Sakura karse
- 1 ss rapsolje
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøttene og del dem i fine spiraler med spiral cutter SPIRELLI. Skrell sjalottløken og del i små terninger.
- Kok opp vann med salt i en gryte og blansjer gulrotspiralene, fordelt i farger i fem minutter (hver farge). Kok de fiolette til slutt, siden de farger mest av.
- Surr sjalottløken i rapsolje. Avkjøl løken med portvin og reduser til halvparten av massen. Tilsett sesamfrø og mariner gulrotspiralene i den. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
- Fordel deigbladene på arbeidsflaten, dryss med vann og plasser litt av de marinerte spiralene i midten.
- Rull deigbladet fra langsiden, samtidig som endene brettes inn på hver side.
- Plasser vårrullene på et stekebrett med bakepapir og stek i omtrent 30 minutter i en forvarmet ovn på 200° C.
- Varm opp det som er igjen av rotgrønnsakene og dander sammen med vårrullene. Server med Sakura-karse som garnityr.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra GEFU-