Vaniljekake med blåbær
En klassisk og elegant vaniljekake med lekker pynt av smørkrem og blåbær, som nærmest smelter på tungen.
Ingredienser
Deig
4 egg
5 dl sukker
1 vaniljestang
1 ss vaniljeekstrakt
600 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 dl melk
180 g smør
Smørkrem
100 g mykt smør
4 ss melk
500 g melis
1 klype salt
200 g blåbær (friske)
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 °C.
Varm melken og smøret i en kasserolle til smøret er smeltet. Avkjøl deretter blandingen.
Pisk egg, sukker, vaniljeekstrakt og frøene fra vaniljestangen sammen i en stor skål til det får en lett og luftig konsistens.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig i eggeblandingen sammen med den lunkne melk- og smørblandingen. Tøm deigen i en langpanne (ikke nødvendig å smøre) og bak kaken i ovnen i 30-35 minutter. Bruk en tannpirker eller strikkepinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. Ta kaken ut av formen når den er ferdigstekt, og avkjøl på rist før du pynter den.
For å lage smørkremen, blander du melis og smør i en stor skål. Pisk blandingen med en håndmikser ved lav hastighet mens melken tilsettes. Pisk deretter i 5 minutter ved høy hastighet til blandingen er lett og luftig. Tilsett mer melis hvis kremen er for tynn.
Fordel smørkremen jevnt utover den avkjølte kaken, og pynt med blåbærene før servering.
-Oppskriften har vi fått fra LeCreuset-