Tradisjonell riskrem med rød saus
Riskrem er en julefavoritt blant mange og samtidig enkel å lage. En dessert du alltid kan servere med suksess i julen!
Ingredienser
Riskrem:
- Ca 4 dl kald risgrøt
- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- Mandler
Rød saus:
- 3 dl vann
- 2 dl solbærsaft eller husholdningssaft
- 1 ss potetmel
- 2 ss vann
Fremgangsmåte
Visp fløte, sukker og vaniljesukker til krem, vend deretter forsiktig inn med grøten så alt blandes – settes kaldt mens du lager sausen.
Til den røde sausen gir du først rød saft og vann et oppkok. Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett potetmelblandingen i en tynn stråle i den kokende saften mens du rører rundt (pass på så sausen ikke fosskoker). Kjøl ned sausen. Server riskremen med rød saus, tilsett gjerne noen grovhakkede mandler på toppen.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl-