Tostada taco-salat
Tostada taco-salat med marinerte kongereker og mangosalat
Ingredienser
- 4 mais- eller hvetetortillas
- 16 kongereket
- 1 1/2 dl thai glaze med sitrongress
- koriander
- 1/2 mango
- 1/2 agurk
- 1 rødløk
- 1/2 isbergsalat elelr 2 hjertesalat
- 2 ss cashewnøtter
- 1/2 dl olivenolje
- 2 lime (juice)
Fremgangsmåte
Bak tortillalefser eller kjøp dem ferdige. Finn frem fem suppeskåler og ha én lefse ned i hver
av dem. Sett skålene oppå hverandre med en skål på toppen og tørk lefsene i ovnen på 160
°C i ca. 20 min. Ta så skålene fra hverandre og tørk videre i ovnen på 180 °C i 10 min. Ta
de sprø tortillaskålene og legg på tallerkener.
Fjern skallet og stek kongerekene på begge sider i en panne med litt matolje til de er
gylne. Tilsett thai glaze og stek videre i ca. ½ minutt.
Kutt mango, agurk og rødløk i skiver eller terninger. Bland med revet salat og vend inn
nøtter, limejuice, og olivenolje – og smak til med salt og pepper. Legg salat oppi tortillaskålene
med rekene over. Pynt med litt koriander.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -