Thailandsk Chicken Curry
Med grønnsaksspirelli og ris
Ingredienser
- 1 ss kokkosnøttolje
- 600g Kyllingbryst, oppskåret
- 1-2 ss Rød Thai Curry-paste (etter hvor sterkt krydret man ønsker retten)
- 2 store gulrøtter
- 2 store pastinakk
- 2 squash
- 1 bunt gressløk
- 400g kokosmelk
- 1 ss fiskesaus
- 2 Kaffir limeblader
- ½ bunt korriander
- ½ bunt Thai basilikum
- Salt
Fremgangsmåte
Bland de oppskårne kyllingbrystene med curry paste.
Bruk Spirelli til å skjære opp squashen i vide spiraler. Tilsett salt og la dem renne av i en sil.
Skrell gulrot og pastinakk og del dem på langs i tynne spiraler med Spirelli.
Del vårløken og del dem i ringer.
Plukk koriander og basilikumbladene av stilken.
Varm kokosoljen i en stor teflonpanne eller wok på middels varme. Legg i kyllingen og stek i 5 minutter.
Tilsett gulrot- og pastinakkspiraler og stek i ytterligere 5 minutter mens du rører.
Tilsett kokosmelk, fiskesaus og limeblader. Kok opp på middels varme og la det surre i noen minutter til sausen har tyknet. Lag spiraler av squashen, som blandes igjen med vårløken.
Dander retten og bruk koriander og basilikum som garnityr. Server med jasmin- eller duftris.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra GEFU-