Thai red curry med kylling
Thai red kylling med bla. limeblad, kokosmelk, curry og squash
Ingredienser
- 2 kyllingbryst
- 1 squash
- 1 løk
- 1 rød paprika
- 2 dl kyllingkraft eller -buljong
- 300 g basmati-ris
- 1 sjalottløk (eller ½ løk)
- 2 store røde chili (helst tørket)
- 4 fedd hvitløk
- 1 bit ingefær, tommelstor
- 4 limeblader
- 1 sitrongress
- 2 ss ketchup
- ½ ss spisskummen
- 1 ss koriander, frø el. malt
- 2 ss asiatisk fiskesaus (kan sløyfes)
- 1 boks kokosmelk
- lime
- sweet thai basil eller koriander
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- vannkoker - fyll opp med vann og kok opp
- stor gryte - sett på høy varme med litt matolje
- stavmikser
- høy smal arbeidsbolle
- middels stor gryte med lokk
Fremgangsmåte
Skyll risen godt og ha den i en middels stor gryte med vann, slik at det dekker 1 cm over
risen.
Kok opp, deretter skru ned varmen og la den trekke ferdig med lokk.
Smak til curryen med lime. Tilsett fersk thai basil eller koriander. Server.
- Oppskrift og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -