Thai-pastasalat med roastbeef
Frisk og mettende!
Ingredienser
- 1 ss peanøttolje
- 1 hel, gul paprika, skjært i ringer
- 100 g sukkererter, skjært i lengderetningen i striper.
- 1 hel, grønn chili
- 2 vårløk
- 1 lime
- ½ hvitløksfedd, finhakket
- 1 stang med sitrongress½ bunt med thailandsk basilikum
- 3-4 ss med fiskesaus
- 200 g japansk pasta (Shirataki Konjac Pasta, spagetti-stil)
- 2 ss ristet og saltet nøtteblanding, grovhakket
- Salt og svart pepper fra kvern.
- 8 skiver (ca. 140 g) med roastbeef.
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en stekepanne og stek paprika og sukkererter i 4 minutter. Dryss på litt salt, og la det avkjøle seg på en tallerken.
- Kutt opp chilien på langs, fjern frø og kjernen, vask og finhakk.
- Skjær vårløken i tynne ringer. Finhakk det grønne.
- Skjær limen i to. Press ut saften av den ene halvdelen, skjær den andre halvdelen i tynne skiver.
- Skjær tilløp til roten og stangen av sitrongresset i biter. Finhakk den nedre, tykke enden.
- Ta 2 stenger med thailandsk basilikum og finhakk. Bland dette med sitrongresset, 2 ss med limesaft, 3 ss fiskesaus og peanøttolje. Bland denne sausen med salt, pepper og bruk eventuelt litt mer fiskesaus om nødvendig.
- Skyll av pastaen med kaldt vann i en sil og la den tørke litt.
- Bland sammen pasta, avkjølte grønnsaker og ringene med vårløk, og smak til med litt saus.
- Strø den finhakkede vårløken og chilien over.
- Strø resten av marinaden over og mariner i 10 minutter. Rett før servering river du opp resten av basilikumen. Del pastasalaten i to Le Creuset-skåler, strø basilikum og nøtter over. Server med roastbeef.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset.