Taco med bakt blomkål og chipotle-saus
Sprøbakt blomkål smaker fortreffelig!
Ingredienser
- 1 ss rapsolje
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts røkt paprika
- ½ ts hvitløkspulver
- ½ ts karripulver
- 1 ts chilliflak
- Salt og pepper
- 400 g blomkål, delt i mellomstore buketter
Dressing:
- 120 g gresk yoghurt
- 1 ts chipotle-paste (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
- ½ lime, skall og saft
- Salt og pepper
Til servering:
- Tortillas
- Isbergsalat, skåret i strimler
- Rødkål, skåret i strimler
- 1 lime, skåret i båter
- Koriander, finhakket
Fremgangsmåte
Prøv vår vegetariske utgave av den klassiske gatematen. Tacoen inneholder krydret blomkål, som er et godt, kjøttfritt alternativ til f.eks. kylling eller oksekjøtt som vanligvis brukes i retten. Den krydrede blomkålen som er bakt sprø i ovnen, er i perfekt harmoni med kjølig og sterk dressing. Vi er sikre på at selv den mest hardbarkede kjøttspiseren vil elske denne.
- Varm opp ovnen til 200 °C
- Bland olje og krydder sammen i en stor skål
- Vend blomkålen i krydderblandingen slik at den dekker blomkålen
- Ha blomkålen på et fat og stek i ovnen i 25–30 minutter. Blomkålen skal være mør og litt brent i kantene
- Bland sammen ingrediensene til dressingen. Sett i kjøleskapet frem til servering
- Server stekt blomkål og dressing med tortilla, salat, kål, lime og koriander
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset.