Indrefilet av svin
Ovnsstekt i gryte med pastinakk, epler og timian.
Ingredienser
- 3 indrefilet av svin
- 4 epler
- 600 g pastinakk
- 1 potte timian
- 1 ss pepperrot
- 1 økologisk sitron
- 2ss flytende honning
- ½ dl epleeddik
- 1 dl eplemost
- salt og pepper
- frisk timian til pynt
Fremgangsmåte
- Krydre indrefiletene med salt og pepper, legg hele timiankvister inntil stykkene og bind kjøtt og timian sammen med kjøkkenhyssing.
- Skjær eplene i store biter, og skrell pastinakkene og skjær dem i mindre munnfull-stykker.
- Legg epler og pastinakk i gryten og riv over pepperrot og sitronskall.
- Strø deretter over salt og pepper.
- Drypp over flytende honning og epleeddik, og legg indrefiletene på toppen av grønnsakene.
- Legg lokk på gryten og stek i ovnen i ca. 2 timer ved 170°C . Ta av lokket og stek videre ved 225°C i 15 minutter.
- Server skiver av indrefilet med eple og pepperrot, frisk timian og litt av stekevæsken.
- Server evt. grovt brød og en frisk grønn salat til.
Tips! Stekevæsken fra retten kan eventuelt kokes inn med svinekraft og serveres til som saus.
Oppskriften er levrert Le Creuset.