Ostepanne med fylte bifftomater
Superkjapp ostepanne med fylte bifftomater
Ingredienser
- ½ løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 egg
- 2 dl melk
- 50 g manchego
- 50 g parmesan
- 100 g fetaost
- 50 g blåmuggost
Bifftomatfyll:
- 4 store bifftomater
- 1 rødløk
- 100 g oliven
- olivenolje
- 2 ss søt balsamico-sirup
- timian (kan sløyfes)
- 8 skiver loff
- godt meierismør
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stor stekepanne med lokk – sett på høy varme med litt matolje
- arbeidsbolle
- visp
Fremgangsmåte
Kutt løk i strimler. Finhakk hvitløk. Fres alt i litt matolje i pannen.
Visp sammen egg og melk med litt salt og pepper i en bolle. Hell over løken i pannen.
Riv manchego og parmesan, og ha over. Ta halvparten av fetaosten og all gorgonzolaen
– og knus lett med hendene før du drysser over. Ha på lokk og la ostepannen stå på svak
varme til eggene har satt seg og osten har smeltet.
Kutt bifftomatene nesten gjennom i et kryss. Hakk en rødløk. Fyll oppi tomatene sammen
med fetaost, oliven, godt med olivenolje, balsamico-sirup, timian, maldonsalt og
nykvernet pepper.
Rist brød.
Server fra pannen sammen med fylte bifftomater, ristet brød og godt smør.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -