Sukkerkringler
Kjempesøte småkaker som er laget av mørdeig!
Ingredienser
- 200 g hvetemel
- 1 ½ teskje bakepulver
- 30 g smør eller margarin
- 1 ½ dl fløtemelk
- Sukker/perlesukker
Fremgangsmåte
Sukkerkringler er kjempesøte småkaker som er laget av mørdeig som er formet til små kringler som drysses med rosa perlesukker. Saftig og myk gjærbakst – denne oppskriften fant Linda Walsøe i sin mormors gamle kokebok.
- Alle ingredienser tas frem.
- Mel og bakepulver siktes sammen.
- Melblandingen has i en bolle og fettet blandes godt i med fingrene, hvoretter væsken tilsettes.
- Arbeid deigen sammen og slå den opp på bake bordet.
- Trilles ut i tynne ruller som legges sammen til kringler.
- Pensles med vann, vendes i sukker og legges på smurt plate.
- Stekes på 250 grader i ca. 10 minutt.
TIPS! Lag rødt perlesukker ved å ta perlesukker og litt icingfarge i en pose, blås den opp og rist, og deretter blander med litt mer hvitt perlesukker.
Oppskriften har vi fått fra Wik & Walsøe. Bilder er tatt av Line Trondrud Kjeserud.