Stekt laks
...med dampede grønnsaker og sauce tatare
Ingredienser
- 4 laksekoteletter, gjerne med skinn (3-4 cm tykke)
- olivenolje
- sitrontimian
- havsalt og pepper
- 200 g sukkererter
- 2 bunter vårløk
- 200 g grønne bønner
- 1 sitron
Sauce tatare:
- 2 eggeplommer
- 1 ts. sennep
- Salt og pepper
- 1,2 dl vindruekjerneolje
- 1 ss. hvitvinseddikk
- 1 sjalottløk
- 2 ss. sylteagurk
- 1 ss. kapers
- 2 ss. persille
- 1 ss. dill
- 2 ss. purreløk
Fremgangsmåte
Til denne oppskriften kan man bruke dampede, mangetout-erter, vårløk, bønner etc. Ideen er å servere, det man har i grønnsaksskuffen av «grønne saker».
Sauce tatare
- Pisk eggeplommer med sennep, salt og pepper.
- Tilsett oljen litt etter litt, mens det piskes til majones.
- Hakk sjalottløk, sylteagurk og krydderurtene fint.
- Bland vineddikken og alle de hakkede urtene i majonesen.
Laks
- Varm opp grillpannen til den er rykende varm. Dette gjøres best på middels varme i ca. 5-7 min.
- Pensle laksen med olivenolje før den legges i pannen.
- Grill laksen i 4-5 minutter på hver side. Unngå å snu fisken for tidlig, da ”klistrer” fisken seg fast i pannen. Fisken slipper lett, når den er ferdig stekt.
- Kryddre med havsalt, friskværnet pepper og hakket sitrontimian.
- Rengjør alle grønnsakene. Damp de i lettsaltet kokende vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og server de dampede grønnsakene til fisken sammen med sauce tatare.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset