Sprø seipanne med kremet purreløk
Ingredienser
- 600 g seifilet
- 1⁄2 dl hvetemel
- salt og pepper
- 2 egg
- brødkrum (eller knust kavring/knekkebrød)
- 1 purreløk
- 2 dl fløte
- sitron
- 400 g sma° poteter
- 4 store gulrøtte
- 20 g smør
- 1⁄2 appelsin
- fersk dill
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- vannkoker – kok opp vann
- stor gryte
- stor stekepanne
- 3 dype tallerkener
Fremgangsmåte
Del poteter i to. Skrell gulrøtter og del i to pa° langs. Ha alt i gryten med det kokende vannet fra vannkokeren.
Sett frem tre dype tallerkener. Ha hvetemel med litt pepper og salt i den ene, vispet egg i den andre og brødkrum i den tredje. Kutt sei fileten i a°tte strimler og paner først i hvetemel, sa° i egg og til sist i brødkrum.
Stek seifiletene i litt olje til de er gylne pa° den ene siden i litt olje. Tilsett purreløk kuttet i skiver og snu fiskefiletene. Stek til den andre siden begynner a° bli gyllen og purreløken mykner. Tilsett fløte og kok alt sammen pa° middels varme til fløten tykner litt og fisken er trukket igjennom. Smak til sausen med salt, pepper og litt sitron.
Hell av vannet pa° poteter og gulrøtter, og sett gryten tilbake pa° varmen. Tilsett smør og la det frese godt. Press i saften av en halv appelsin og tilsett grovhakket dill. Vend lett.
Server seipannen med potet og gulrøtter.