Sprø og tynne krumkaker
Krumkaker er en av de største favorittene blant våre julekaker og de syv slag, og det er også en populær kake til kaffen året rundt.
Ingredienser
- 4 egg
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 250 g hvetemel
- 250 g potetmel ca
- 2 dl vann
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret og avkjøl det litt.
- Bland smøret i eggedosisen.
- Sikt i hvetemel og potetmel og bland smøret i eggedosisen vekselsvis.
- Rør inn vann.
- La røren stå og svelle i kjøleskapet i minimum 20 minutter.
Steking i krumkakejern
- Varm opp jernet.
- Stek krumkakene tynne og gylne i Østerdal krumkakejern.
- Krumkakene trenger kun et par sekunders steketid.
- Rull kakene straks til kremmerhus ved hjelp av egen krumkakepinne.
- Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Tips – Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Wilfa.