Sprø baguetter
Server nystekte baguetter til en god suppe. Eller, del baguetten på midten, fyll med noe godt, og vips så har du rask lunsj hjemme eller for tur.
Ingredienser
- 0,5 l vann
- 25 g fersk gjær
- 1 ss olivenolje
- 1 ss salt
- 11-12 dl hvetemel
Forberedelser
Denne oppskriften er laget spesielt for deg som har en Ankarsrum Assistent på kjøkkenbenken hjemme. Har du en annen kjøkkenmaskin kan du selvsagt også bruke den.
- Monter assistenten med stålbolle, deigkniv og deigkrok.
- Varm vannet til 37°C.
- Smuldre gjæren i bollen, tilsett vannet og start assistenten på lav hastighet, til gjæren er helt oppløst.
- Tilsett olivenolje, salt og det meste av melet, litt av gangen. Hjelp eventuelt assistenten ved å dra litt i armen et par ganger.
- Øk hastigheten til middels hastighet. Arbeid med deigen i minst 5 minutter, til den kjennes smidig. Bruk timeren.
- Legg på hevelokket og la deigen heve i 1 time.
- Legg deigen på et melet underlag uten å kna den.
- Del deigen i fire deler og form baguetter ved å snurre og dra ut hver del. Legg disse på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk til baguettene med et håndkle og la dem heve i ytterligere 30 minutter.
- Sett ovnen på 275°C.
- Bak i midten av ovnen.
- La baguettene kjøle seg på en rist uten håndkle.
Tips! Ønsker du en sprøere skorpe, spray litt vann inn i ovnen samtidig som du setter inn baguettene. Åpne ovnsluken og slipp ut litt damp etter ca. 5 minutter.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Ankarsrum