Spareribs
Spareribs med Guros BBQ-saus
Ingredienser
- 1,5 kg rå spareribs
- 5 dl eplejuice
- 400g heinz ketsjup
- 100g brunt sukker
- 1/2 dl sterk kaffe
- 1,5 ss tabasco
Fremgangsmåte
Bland BBQ-sausen dagen før, da den har godt av a° sta° litt. Rør ut suk- keret i den varme kaffen, ha i ketsjup og tabasco og sett i kjøleskapet.
Smør et tynt lag med marinade pa° spareribsene og pakk dem i alumini- umsfolie. Før du pakker pakkene helt ferdig, heller du over eplejuice. Legg pakkene pa° grillen i hvilesonen i ca. 1 time. Da blir kjøttet steamet eller kokt, og det er supermørt før du ga°r i gang med selve grillingen.
Fjern folien, tørk av spareribsene og pensle dem pa° ny. Grill sa° kjøttet direkte pa° grillen pa° middels varme til spareribsene har fa°tt en fin karamel- lisert overflate. Husk a° pensle godt med BBQ-sausen underveis, og snu kjøttet hyppig – da unnga°r du at det brenner seg for mye.
Server med BBQ-saus og coleslaw