Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Soyamarinert laks

Soyamarinert laks med yoghurt, småpotet og salat


Ingredienser

  • 1 stor lakseloin 600–700 g
  • 1 dl sukker
  • 1 dl soyasaus
  • 3 lime
  • 500 g minipotet
  • 3 dl yoghurt (tykk type, f.eks. matyoghurt)
  • 1 bunt koriander
  • 1⁄2 ts sukker
  • 1⁄2 brokkoli
  • 1 pakke/250 g aspargesbønner

Sesam- og soyadressing:

  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss soyasaus
  • 4 fedd hvitløk
 

Fremgangsmåte

Legg potetene i gryten sammen med kokende vann fra vannkoker og litt salt.

Bland sammen yoghurt, grovhakket koriander og sukker i en serveringsbolle. Smak til
med salt, pepper og litt lime. Bland sammen sesamolje, olivenolje, sesamfrø, soyasaus og finhakket hvitløk i en annen serveringsbolle.

Del laksen i to og legg den i den varme stekepannen sammen med litt olje. Stek den godt pa° høy varme pa° e´n side (ca. 2 1⁄2 minutt).

Tilsett sukker med laksen i stekepannen og la det bli karamell. Ha pa° soyasaus og kok inn til sirup. Press i e´n lime og trekk pannen til side. Snu lakseloinene og la laksen hvile i sausen.

Kutt brokkoli i buketter og stilken i skiver. Kutt av enden pa° aspargesbønnene.

Sett dørslaget med brokkoli og bønner oppi det kokende potetvannet. Kok i ca. 3 minutter til de er møre og la vannet renne av. Vend i sesam- og soyasausdressing i serverings- bollen. Smak til med salt og pepper.

Hell vannet av potetene og erstatt med kaldt vann. La dem avkjøle seg litt – og sil av vannet igjen. Bland potetene med yoghurtdressingen i den ene serveringsbollen.

Legg laksen pa et fat og hell over med soya- limesirup. Server fisken sammen med yoghurt- potet, sesambønner/brokkoli og limeba°ter. 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.