Soyamarinert laks
Soyamarinert laks med yoghurt, småpotet og salat
Ingredienser
- 1 stor lakseloin 600–700 g
- 1 dl sukker
- 1 dl soyasaus
- 3 lime
- 500 g minipotet
- 3 dl yoghurt (tykk type, f.eks. matyoghurt)
- 1 bunt koriander
- 1⁄2 ts sukker
- 1⁄2 brokkoli
- 1 pakke/250 g aspargesbønner
Sesam- og soyadressing:
- 1 ss sesamolje
- 1 ss olivenolje
- 1 ss sesamfrø
- 1 ss soyasaus
- 4 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
Legg potetene i gryten sammen med kokende vann fra vannkoker og litt salt.
Bland sammen yoghurt, grovhakket koriander og sukker i en serveringsbolle. Smak til
med salt, pepper og litt lime. Bland sammen sesamolje, olivenolje, sesamfrø, soyasaus og finhakket hvitløk i en annen serveringsbolle.
Del laksen i to og legg den i den varme stekepannen sammen med litt olje. Stek den godt pa° høy varme pa° e´n side (ca. 2 1⁄2 minutt).
Tilsett sukker med laksen i stekepannen og la det bli karamell. Ha pa° soyasaus og kok inn til sirup. Press i e´n lime og trekk pannen til side. Snu lakseloinene og la laksen hvile i sausen.
Kutt brokkoli i buketter og stilken i skiver. Kutt av enden pa° aspargesbønnene.
Sett dørslaget med brokkoli og bønner oppi det kokende potetvannet. Kok i ca. 3 minutter til de er møre og la vannet renne av. Vend i sesam- og soyasausdressing i serverings- bollen. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av potetene og erstatt med kaldt vann. La dem avkjøle seg litt – og sil av vannet igjen. Bland potetene med yoghurtdressingen i den ene serveringsbollen.
Legg laksen pa et fat og hell over med soya- limesirup. Server fisken sammen med yoghurt- potet, sesambønner/brokkoli og limeba°ter.