Sorbet - med forskjellige smaksvarianter
Perfekt i sommervarmen!
Ingredienser
- 100 g sukker
- 2 ss glukose
- 1 ss lys sirup
- ½ kopp vann
- Din valgte smaksvariant
Fremgangsmåte
- Rør sukker, glukose, lys sirup og vann sammen i en gryte.
- Varm opp på middels varme til det begynner å boble. Det tar vanligvis ca. fem minutter.
- Hell blandingen i en bolle og la det stå og avkjøle. Tilsett ønsket smakstilsetning (se under), og kjør den i en iskremmaskin, til den er myk og frossen.
- Fordel blandingen i stentøysfat og oppbevar i fryseren til det er tid for servering.
- Server i Le Creuset-kopper.
Smaksvarianter
Rør din foretrukne smakstilsetning i den avkjølte sorbeblandingen. Husk å røre blandingen godt sammen før den helles i iskremmaskinen.
Blandede bær: 500 g moste blandede bær (friske eller frosne) og saften av ½ sitron. Sil av overflødig saft før du rører i bærene.
Kirsebær: 500 g moste kirsebær (friske eller frosne) og saften av ½ sitron.
Kokos og lime: Tilsett en boks med kokosmelk og saften og det raspede skallet fra 1 lime.
Mango: 400 g mangopuré (frisk eller frossen) og saften av ½ sitron.
Ingefær og lime: Tilsett 30 ml revet frisk ingefær, 250 ml vann og saft av en lime.
TIPS:
Stentøy fra Le Creuset er optimal til tilberedning og servering av både varme og kalde retter, siden stentøyet tåler både ovn og fryser.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset.