Soppsuppe
Soppbuljong med geitost på toast
Ingredienser
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk
- 40 g ass. tørket sopp
- 1 ½ l oksekraft (ev. oksebuljongterning)
- 3 ss soysaus
- 2 ss dijonsennep
- ½ ts sukker
- 8 jordskokker
- litt persille (kan sløyfes)
- 4 skiver chèvre (eller annen ost)
- 4 skiver brød
- 4 ss flytende honning
- 2 ss valnøtter
Fremgangsmåte
Finn frem:
- ingredienser
- stekeovn
- sett på 200 °C med varmluft
- 2 stekebrett
- stor gryte
- sett på middels varme
- presskanne
- morter/krydderknuser
Skrell og kutt jordskokkene i skiver.
Bland med litt olje, salt og pepper.
Legg utover et stekebrett.
Bak i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C, til de er møre og litt gylne.
Kutt løk i skiver og finkutt hvitløk.
Fres i 5 minutter på middels høy varme i en gryte med litt olje.
Tilsett halvparten av den tørkede soppen hel og knus den andre halvparten til pulver med en morter og tilsett.
Fres litt til og tilsett oksekraft.
La suppen småkoke i 15–20 minutter.
Skjær chèvre-osten i skiver og legg den på brødskivene.
Dynk litt olje over og bak i ovnen på stekebrett i ca. 6 minutter, til osten er smeltet og litt gyllen på toppen.
Ha honning og valnøtter over.
Smak til suppen med soyasaus, dijonsennep, salt, sukker og godt med nykvernet pepper.
Ha suppen over i en presskanne og hell suppen fra denne – slik at løken og soppen blir igjen i kannen ved servering.
Legg de bakte jordskokkene i en suppetallerken med litt persille og hell buljongen over.
Server toasten ved siden av.
Plukk sopp, tørk og knus den. Da har du verdens beste krydder for sauser, gryter og supper.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -