Smørstekt biff med sopp, sjalott og parmesan
Trond Moi's smørstekte biff med sopp — den perfekte retten til helgekosen!
Ingredienser
- 2 biffer 250 g
- 3 ss smør
- 2 kinesiske hvitløk
- 3 sjalottløk
- 100 g aromasopp
- 2 ss revet parmesan
- Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- Krydre kjøttet godt med salt og nykvernet pepper
- Varm opp stekepanna og tilsett smør. La det bli gyllent og brunt. Hvitløken deles i 4 og ha i smøret. Sjalottløk og sopp grovhakkes, ha i panna sammen med hvitløk og smøret.
- Ha biffenen i panna og brun dem på medium sterk varme. Snu dem flere ganger og forsett til de får en brunfarge på begge sider! Her sitter hemmeligheten til smaken — bruningen.
- Kjøttet er klart og medium når det når 54 ºC i kjernetemparatur, etter ca. 2 min på hver side
- Rett før servering drysser du parmesan over og finhakket vårløk!
Bon appetit!
Denne oppskriften gir to posjoner, om du planlegger å servere til flere kan det være greit å dobble oppskriften!
Oppskriften har vi fått fra Sabor.