Smakfull gresskarsuppe
Enkel suppe som passer perfekt til travle hverdager!
Ingredienser
- 800 g gresskarkjøtt
- 2 løk (eventuelt to små rødløk)
- 2 fedd hvitløk
- 750 ml grønnsak- eller kyllingbuljong
- 250 ml melk eller kokosmelk
- 2 ss revet ingefær
- 1 stk chili
- 1 stk lime
- Salt og pepper
- Koriander
- Creme Fraiche
Fremgangsmåte
Er du en av mange som skjærer ut gresskarlykter til Halloween? Ikke kast innmaten, lag en deilig gresskarsuppe – her får du en enkel og smakfull oppskrift!
- Del gresskarkjøttet i store biter og finhakk løk, hvitløk og chili.
- Kok opp buljong og riv ingefær.
- Begynn med å frese løk og hvitløk i litt olje (bruk en stor kjele) til det blir gyllent, tilsett chili og ingefær.
- Tilsett gresskarbitene og buljong, la det småkoke i ca 20-30 minutter. Bland alt med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Deretter tilsetter du melk eller kokosmelk og gir suppen et lite oppkok. Smak til med salt, pepper, hakket koriander og limesaft.
- Som topping kan du bruke noen skjeer med creme fraiche, litt hakket chili og koriander. Smaker ekstra godt med ferske rundstykker til. Håper det smaker!
Oppskriften har vi fått fra Rosendahl.