Sitronmuffins med blåbær
Nybakte, saftige muffins er det vel umulig å ikke like?
Ingredienser
- 200 gram hvetemel
- 200 gram romtemperert smør i biter
- 125 gram sukker
- 2 egg
- 1 dl melk
- 1 ts bakepulver
- Saft og finrevet skall av 1 økologisk sitron
- 250 gram friske blåbær
Fremgangsmåte
Prøv disse med frisk sitronsmak og blåbær. Muffinsene lager du enkelt på under 30 minutter. Perfekt å servere om du venter gjester eller bare vil kose deg litt ekstra.
- Varm opp ovnen til 200 grader
- Bruk muffinsformer eller et muffinsbrett
- Bland sammen alle ingrediensene (bortsett fra blåbærene) i en kjøkkenmaskin eller blender helt til du har en glatt deig.
- Rør forsiktig inn halvparten av blåbærene i deigen. Fordel deigen mellom 12 muffinsformer.
- Stek så muffinsene i forvarmet ovn i ca. 15 minutter.
- La muffinsene avkjøles på en rist. Når de er helt avkjølte, pynter du med litt melisglasur og friske blåbær på toppen.
Servér gjerne på et Grand Cru kakefat med stett. Håper det smaker!
Oppskriften er levert av Rosendahl.