Sitronkarameller
Disse karamellene smaker nydelig!
Ingredienser
- 1 dl ferskpresset sitronsaft
- 1,5 dl fløte
- 50 g smør
- 200 g sukker
- 75 g glukosesirup
Fremgangsmåte
- Kok opp sitronsaft, fløte, sukker og glukosesirup i en gryte.
- La karamellen koke til den er 122 grader (bruk et sukkertermometer). Det tar litt tid, så vær tålmodig og husk å holde øye med termometeret.
- Dekk en liten kakeform eller ildfast form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir.
- Når du har fått riktig temperatur på karamellen tar du gryten av platen og tilsetter smøret. Rør slik at smøret blander seg med karamellen og hell massen i formen.
- La karamellen avkjøles til romtemperatur og skjær den i små biter. Pakk eventuelt de små karamellene inn i cellofan eller bakepapir. Oppbevar de ferdige karamellene lufttett og kjølig.
Oppskriften har vi fått fra Rig-tig.