Sesam Salma
Sesam salma med spicy "thai salad"
Ingredienser
- 400 g Salma laks
- 2 ss sesamfrø
- 3 ss limejuice
- 2 ss fiskesaus (asiatisk, fås på butikker med et større utvalg)
- ½ ss tørket chili ”flakes” (eller sambal oelek, knust tørket chili eller friske frø)
- 1 agurk
- 1 mango
- 1 rødløk
- 2 vårløk
- 1 avokado
- Litt frisk koriander
- Soya til å dyppe fisken i
Fremgangsmåte
Salma loinen rulles i sesamfrø og kuttes i tynne skiver. Bland lime, fiskesaus
og chili til dressingen. Ta ut kjernen av agurken, skrell resterende grønnsaker
og kutt i strimler med kniv, eller rasp i strimler på et rivjern.
Smak til grønnsakene med dressingen og litt salt. Spises helst med spisepinner.
Serveres med en skål soya til å dyppe Salma laksen i.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -