Sashimi med ponzusaus
Den næringsrike retten Sashimi er enkel og rask mat som passer hele året og smaker nydelig sammen med hjemmelaget ponzusaus.
Ingredienser
Ponzusaus:
- 1 dl soyasaus
- 1/2 chili (smak først!)
- 1 ss revet ingefær
- 3 ss akasiehonning
- 1 ts riseddik
- 3 fedd hvitløk
- En neve finhakket fersk koriander (kan sløyfes)
Sashimi:
- 300 g back loin laks
- 1 stor mango
- 2 avokado
- 1 pose sukkererter
- 0,5 dl sesamfrø
- 2 vårløk
Fremgangsmåte
Ponzusaus:
Finn frem en skål og ha oppi soyasaus og riseddik. Riv chili, ingefær og hvitløk på et fint zestjern. NB! Smak på chilien først, er den sterk tar du 1/3, er det lite styrke kan du kjøre på med litt mer.
Smak tilslutt til med honning og dryss i koriander. Er chilien sterk må du kanskje bruke litt mer for å avrunde smaken. La den få trekke på benken til resten er ferdig eller i kjøleskapet over natten.
Sashimi:
Skjær tynne skiver av laksen og legg på fat. Gjør det samme med mango og avokado. Sukkerertene og vårløken skjærer du på skrå så det blir litt større biter.
Tørrist sesamfrøene i en stekepanne på medium-høy varme. Følg med! Det går fort fra ristet til brent. Strø på sesamfrø rett før servering.
Bruk de grønnsakene du selv liker! Varier med granateplekjerner, agurk, grønt eple, purre eller nepe.
Tips! Kan med fordel lages klart kvelden før, dekk til med silikonlokk og sett i kjøleskapet. Vips, så er middagen på bordet 5 minutter etter dere kom inn døren.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.