Sashimi med ponzu-saus
Sashimi med ponzu-saus, lime, mango og koriander
Ingredienser
- 1 stor lakseloin ca. 600 g
Mangosalat:
- 1 mango
- 1 avokado
- 1 granateple
- 1 bunt koriander
- litt ruccola
- 2 ss syltet ingefær
Ponzu-saus:
- 1 chili
- 2 fedd hvitløk
- 1 bit ingefær, tommelstor
- 4 lime
- ½ dl soyasaus
- 3 ss lake fra syltet ingefær
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stort fat
- liten bolle m/gaffel oppi
- kniv med langt skarpt knivblad
Fremgangsmåte
Bruk en kniv med langt skarpt knivblad og skjær fisken i tynne skiver i lange drag. Legg
fisken utover fatet, slik at dette dekkes gradvis mens du kutter.
Kutt mango og avokado i terninger og legg rett oppå fisken. Del granateplet i to og kakk
på toppen av skallet med en skje for å la frø falle rett på laksen. Riv over litt koriander.
Legg på litt ruccola og syltet ingefær.
Finkutt chili (uten frø), hvitløk og ingefær. Bland med saften av fire lime, soyasaus og
lake fra den syltede ingefæren.
Hell sausen over fisken og server med spisepinner.
- Oppskrift og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -