Sandtangenboller
Dette er supermat på tur med barna!
Ingredienser
- 5 dl siktet spelt
- 5 dl sammalt hvete
- 3 dl havregryn /eller havremel
- 1ts salt
- 1ts kardemomme
- 1 dl sukrin gold /1 dl sukker
- 40 g meierismør i terninger
- 3 ts tørrgjær
- 5 dl melk
- 22 biter med sjokolade
Fremgangsmåte
Dette er barnas favoritt. Her får man mye i en bolle. Bollene har masse god og riktig næring. Samtidig er det spennende for ungene å spise seg inn til sjokoladen.
Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen. Hell over lunken melk. Elt deigen i minst 5 min til deigen slipper bollen. Bland i terningene med smør mot slutten av eltingen. Tilsett mer mel (1/2-1 dl mel) om deigen er bløt. Deigen skal ikke være for tørr men slippe bollen. Havregrynene vil trekke en del veske i heveprosessen. Hev deigen på et lunt sted i ca 1,5 time.
Ønsker du en raskere hevetid tilsetter du en pakke gjær. Da vil hevetiden være rundt 1 time. Legg en bit sjokolade oppunder hver bolle og trill 22 boller. Etterhev bollene i 10-15 min. Pensle med egg. Stekes på 220 grader i ca 8-10 min. Avkjøles på rist.
Tips til sjokoladebiter kan være melkerull, 70% sjokolade eller andre sjokolader med smak.
Oppskriften har vi fått fra godtnok.no