Samosa
Perfekt som piknikmat!
Ingredienser
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk
- 10 g ingefær
- 1/2 bunt koriander
- 1 ts garam masala
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1/2 ts gurkemeie
- Olje til steking (f.eks. solsikkeolje)
- 500 g kokte poteter i terninger
- 150 g erter
- 1 pakke filodeig (ca. 300 g)
- 1 ss sitronsaft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell ingefæren, og hakk den. Finhakk koriander.
Varm litt olje i en gryte, og fres løk, hvitløk og ingefær til løken er gjennomsiktig. Tilsett krydder, potetterninger og erter, og la det stå et minutts tid. Mos potetene litt med en sleiv. Ha i sitronsaft og hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
Pensle filodeigen med olje på begge sider, skjær den ut i rektangler, og legg cirka 2 spiseskjeer med fyll i deigens ene hjørne. Brett hjørnene sammen rundt fyllet, slik at du får en trekant. Fortsett å brette, så trekanten får flere lag med deig. Pensle én gang til med olje, og stek samosaene i ovnen ved 210 grader i cirka 15 minutter, til de er gylne og sprø. Eller friter dem i varm olje.
Tips: Server samosaene med flere indiske retter eller med en god salat og yoghurt, som eventuelt er tilsatt mynte og koriander og smakt til med spisskummen, hvitløk, sitron- eller limesaft og salt.
Oppskriften har vi fått fra Rosendahl.