Salma tandoori
med ris, raita og mangochutney
Ingredienser
- 600 g Salma laks
- 1 glass tandoori-paste
- 1 beger TINE Matyoghurt
- 300 g basmati ris
- 1 glass mangochutney
Raita:
- 2 tomater
- ½ agurk
- 1 rødløk
- 1 potte koriander
- 1 beger TINE Matyoghurt
Fremgangsmåte
Bland tandoori paste med et beger matyoghurt som forklart på Tandooripakken,
ca. dobbelt så mye yoghurt som paste. Kutt Salma laksen i stykker
på ca 30 gram, og vend den i tandoorimarinaden. La Salma laksen ligge i
marinaden så lenge du har tid, og gjerne over natten. Legg Salma bitene på bakepapir
og stek dem på 250 °C i ovnen i 3–4 minutter.
Raita:
Kutt bort stilken på tomatene, og lag et lite snitt på bunnen av tomaten.
Kok opp vann i en liten kjele og kok tomatene i 20–30 sekunder. Avkjøl i
iskaldt vann og skrell tomatene. Kutt deretter tomatene i 4 og ta ut kjernen.
”Tomatfiletene”, agurk og rødløk kuttes i fine terninger og blandes med finhakket
koriander. Alt blandes med et beger matyoghurt og smakes til med salt
og pepper.
Kok ris som forklart på pakningen. Server Salma tandoori med kokt ris,
raita og mangochutney.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -