Saftige kyllingspyd
med marinert kylling
Ingredienser
- 2 ss. Rapsolje
- 1 liten løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 3 ss. finhakket fersk ingefær
- 125 ml tomatsaus
- 4 ss. brunt sukker
- 5 ss. Soyasaus
- 3 ss. Eplecidereddik
- 1 ts sesamolje
- 1 ts røde chiliflak
- 2 ts finhakket fersk persille
- 500 g kyllingfilet, skjæres i strimler
- Bambusspyd
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en middels stor kjele.
- Tilsett løken og stek til den er myk og blank, skal ikke brunes.
- Tilsett hvitløk og ingefær, og la det varmes i omtrent 1 minutt.
- Tilsett de resterende ingrediensene unntatt kyllingen og la det småkoke i 10 minutter.
- Fjern fra varmen og la avkjøle.
- Ta vare på halvparten av sausen, skal brukes til servering.
- Legg kyllingen i en pose som kan lukkes og hell i den gjenværende sausen.
- Lukk posen og vend den litt frem og tilbake for å sikre at kyllingstrimlene er helt belagt i sausen. Mariner over natten i kjøleskapet.
- Bløtlegg bambuspydene i vann i 20 minutter. Dette vil forhindre at de brenner på grillen.
- Fjern kyllingen fra marinaden og tre kyllingen på spydene.
- Pensle rillene på Le Creuset grillpannen og forvarm på middels temperatur i ca 5-10 min. Legg kyllingspydene på grillpannen og stek til de er godt brunet på den ene siden.
- Vend kyllingen med litt av den resterende sausen. Grill i ytterligere i ca 5 minutter.
Server de ferdige grillspydene med resten av sausen.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.