Saftig Eplekake
Lag en deilig og saftig eplekake til gjestene dine!
Ingredienser
- 4 stk epler
- 5 ss sukker
- 2 ss kanel
- 200 g romtemperert smør
- 200 g sukker
- 4 stk egg
- 170 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen på 180ºC i ca 50 minutter.
Serveres gjerne med vaniljeis.