Royal icing
Royal icing brukes til pynting av pepperkaker, marsipankaker, border og blomster. Royal icing tørker fort og brukes også til broer.
Ingredienser
Ingredienser:
- 1 eggehvite
- 1/4 ts sitronsaft
- 3,5 dl melis
Fremgangsmåte
Slik gjør du:
Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig og tilsettes sitronsaft.
Sikt inn melis gradvis til icingen er fast. Du ser at konsistensen er riktig når ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren.
En annen måte å teste at konsistensen er riktig er at man tar litt icing mellom tommel- og pekefinger og drar fingrene fra hverandre. Icingen skal da føles seig, og det skal stå igjen to “topper” mellom fingrene.
Stor Porsjon:
Bruk: 1 dl eggehvite, 1 ts sitronsaft og ca. 14 dl melis
Oppskrift og bilder har vi fått fra Cacas.