Rødbetburgere
Ingredienser
- ½ rødløk
- 2 store rødbeter
- 1 egg
- 2 dl havregryn
- 100 g fetaost
- 1 fedd hvitløk
- ½ bunt basilikum
- 1 knivsodd knust spisskummen
- Salt og sort pepper
Fremgangsmåte
1. Fjern skallet fra rødløken og skrell rødbetene. Riv rødbetene grovt i en foodprosessor eller med et rivjern.
2. Legg alle ingrediensene i foodprosessoren, og kjør den til en jevn farse*. La farsen hvile i 30 min.
3. Form farsen til burgere, og stek dem i en varm panne med litt olje i ca. 4-5 min. på hver side.
4. Server rødbetburgerne som et kjøttfritt alternativ i en burger eller som en grillet biff.
* Hvis du synes farsen er for løs kan du tilsette litt ekstra havregryn, men husk at farsen blir fastere når den har hvilt litt fordi havregrynene trekker til seg en del av væsken.
-Oppskriften har vi fått fra OBH Nordica-