Roastbeef med krydderurter
Ingredienser
• 1 kg oksestek
• stor bunke aromatiske urter (ca. 150 g timian, merian, salvie, rosmarin og gressløk i like mengder, pluss et par laurbærblad)
• 2 kg grov sjøsalt
• olje
• salt og pepper
Fremgangsmåte
Knyt sammen kjøttet med hyssing slik at den holder på formen under stekingen. Smør deretter kjøttet inn med olje, tilsatt en klype salt og pepper. Rensk, vask og hakk opp de ulike aromatiske urtene (unntatt laurbærbladene, som bør være intakte), og bland inn det grove saltet.
Strø deretter halvparten av saltblandingen over bunnen av et stekebrett. Legg oksesteken og laurbærbladene over, og strø over resten av saltblandingen, nydampet med litt vann. Sett brettet i ovnen (forvarmet til 250°), og la kjøttet steke i ca. 35 minutter. (Denne steketiden vil gi deg lite stekt kjøtt. Hvis du foretrekker kjøttet mer stekt, lar du steken være i ovnen i ytterligere 10 minutter.) Etter denne tiden tar du brettet ut av ovnen, åpner saltskorpen, tar ut steken, skjærer den opp og anretter den for servering.
-Oppskriften har vi fått av SMEG-