Ribbe i airfryer
Garantert sprø svor hver eneste gang! Denne oppskriften gir deg saftig ribbe med garantert sprø svor hver eneste gang. Dette er vår beste og enkleste oppskrift på ribbe i airfryer, men det er garantert ikke den siste.
Ingredienser
- 1,6 kg ribbe
- 2 epler
- 1 stor gulrot
- 2 gul løk / Charlottløk
- 4 hvitløk sedd
- 4 kanelstenger
- 2 pastinakk/persillerot
- 80 gr tørkede tranebær
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
1. Bruk en skrap og spiss kniv til å snitte opp ruter i svoren på ribben. Du skal gjennom svoren og litt ned i fettet, men unngå å kutte ned til kjøttet. Ruter du opp svoren på ribben samme vei som ribbena blir det enklere å dele opp ribben når den er ferdig.
2. Gni/masser kjøttet godt inn med salt og pepper, pass på å få massert godt med salt inn i sprekkene du har laget i svoren.
3. Kutt opp eplene og løken i båter.
4. Del gulrot og pastinakk/persillerot i passe store biter.
5. Gjør klar 4 hele hvitløksfedd.
6. Forvarm airfryeren i 5 minutter på 160 grader.
7. Legg ribben mitt i kurven og plasser eplebåtene, løken, gulroten, hvitløksfedd, pastinakk/persillerot, kanelstenger og tranebær rundt ribben.
8. La ribben stå i airfryeren i 30 minutter på 160 grader.
9. Etter 30 minutter tar du ut alt tilbehøret (ta vare på det, det skal med i ribbesausen) og lar ribben være alene i kurven.
10. Sett ribben i airfryeren i 30 minutter på 200 grader.
11. Ta ut ribben og hell vesken som ligger i bunnen over i en liten kjele (den skal med i sausen)
La ribben hvile på en rist i minimum 15 minutter før du kutter den opp i serveringsbiter (Den kan fint hvile lengre). Ribben holder seg god og varm lenge, den trenger ikke pakkes inn for å holde varmen.