Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Ribbe i airfryer

Garantert sprø svor hver eneste gang! Denne oppskriften gir deg saftig ribbe med garantert sprø svor hver eneste gang. Dette er vår beste og enkleste oppskrift på ribbe i airfryer, men det er garantert ikke den siste.


Ingredienser

  • 1,6 kg ribbe
  • 2 epler
  • 1 stor gulrot
  • 2 gul løk / Charlottløk
  • 4 hvitløk sedd
  • 4 kanelstenger
  • 2 pastinakk/persillerot
  • 80 gr tørkede tranebær
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

1.  Bruk en skrap og spiss kniv til å snitte opp ruter i svoren på ribben. Du skal gjennom svoren og litt ned i fettet, men unngå å kutte ned til kjøttet. Ruter du opp svoren på ribben samme vei som ribbena blir det enklere å dele opp ribben når den er ferdig.

2.  Gni/masser kjøttet godt inn med salt og pepper, pass på å få massert godt med salt inn i sprekkene du har laget i svoren.

3.  Kutt opp eplene og løken i båter.

4.  Del gulrot og pastinakk/persillerot i passe store biter.

5.  Gjør klar 4 hele hvitløksfedd.

6.  Forvarm airfryeren i 5 minutter på 160 grader.

7.  Legg ribben mitt i kurven og plasser eplebåtene, løken, gulroten, hvitløksfedd, pastinakk/persillerot, kanelstenger og tranebær rundt ribben.

8.  La ribben stå i airfryeren i 30 minutter på 160 grader.

9.  Etter 30 minutter tar du ut alt tilbehøret (ta vare på det, det skal med i ribbesausen) og lar ribben være alene i kurven.

10.  Sett ribben i airfryeren i 30 minutter på 200 grader.

11.  Ta ut ribben og hell vesken som ligger i bunnen over i en liten kjele (den skal med i sausen)

La ribben hvile på en rist i minimum 15 minutter før du kutter den opp i serveringsbiter (Den kan fint hvile lengre). Ribben holder seg god og varm lenge, den trenger ikke pakkes inn for å holde varmen.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.