Rabarbrais med mynte
Er du glad i is? Da bør du prøve rabarbrais pyntet med syltet rabarbra og mynte.
Ingredienser
- 600 g rabarbra
- ½ dl vann
- 15 g ingefær
- 75 g lyst muscovadosukker
- Saft fra 1 sitron
- 4 eggeplommer
- 1½ ss sukker
- 1 vaniljestang
- 2½ dl kremfløte
- 3 eggehviter
- 1½ ss sukker
- Sitronmelisseblader
Fremgangsmåte
Skjær rabarbraen i stykker – 1–1½ cm. Bland rabarbra, vann, sukker og ingefær i skiver i en gryte, varm det opp til kokepunktet, og la det putre i ca. 10 minutter. Fisk opp ingefæren, hell rabarbrakompotten gjennom en sil og rør i sitronsaften. Sett deretter rabarbrasaften i kjøleskapet til den er helt avkjølt.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljekorn sammen til det er lett og luftig. Pisk fløten til krem, og vend den inn i eggemassen. Vend rabarbrakompotten forsiktig inn. Pisk hvitene nesten stive, vend sukkeret inn, og pisk igjen til de er helt stive som marengs. Vend eggehvitene inn i eggemassen. Smak til med sitron til du har den ønskede syrligheten. Kjør isen på en ismaskin eller frys den i cirka 5 timer, og rør 2–3 ganger underveis. Serveres gjerne sammen med vaniljeis og pyntes med sitronmelisseblader.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl.